Om Kahawa

Et norsk-tanzaniansk kaffe- og safariselskap

Kahawa er merkenavnet vi selger kaffen vår under i Wild Tracks. Eventyret startet i 2004 da Wild Tracks startet å selge kaffe til venner i Norge. Ryktet om den gode kaffen med den runde smaken gikk, og snart vokste det hele seg til å bli en egen business.

Wild Tracks kjøper kaffe fra Aranga Coffee Group som holder til i landsbyen Nkoaranga. Kaffebrenneriet og fabrikken holder også til i landsbyen, noe som gjør at hele kaffeproduksjonen skjer lokalt i Mt. Meru-regionen. I 2014 startet vi å selge kaffen under navnet ”Kahawa”, som på Swahili betyr kaffe.

Vulkansk kaffe
Mt. Meru er en sovende vulkan og jordsmonnet på fjellet er veldig fruktbart og inneholder mange viktige næringsstoffer som er bra for kaffetrærne. Høyden (1500-1700 meter over havet) og nærheten til ekvator er også grunner til at kaffen er av høy kvalitet. Kaffen er av typen Arabica og siden den vokser såpass høyt oppe har den en langsom modningsprosess. Kaffebønnene blir tørket under beskyttelse fra solen, noe som også bidrar til å gjøre tørkeprosessen langsom. Alt dette er med på å skape de utsøkte kaffebønnene som Wild Tracks bruker i sin produksjon.
Mission:
Partnering with the community, Kahawa buys directly from the farmers, roasts on site and brings high quality, customized coffee to the market.

Vision Statement:
Self sufficient, thriving communities bringing high quality and environmentally friendly coffee to the market.