Kaffetur

Wild Tracks startet med kaffeturer i 2010. Dette startet vi med fordi vi gjerne ville vise frem hvordan kaffe blir dyrket, og gi folk muligheten til å møte bøndene og de andre arbeiderne som lager kaffen vår. Vi får mange besøkende, både turister og lokale, som er interessert i å lære mer om kaffeproduksjonen i Tanzania.

Vi i Kahawa kjøper kaffe fra kooperativet Aranga Coffee Group og gir tre ganger så mye for kaffen enn det bøndene i området vanligvis får når de selger kaffen sin.

Kaffeturen vår er en dagstur til fots, men kan også gjøres på et par timer om du ikke har så mye tid. Mange liker å gå kaffeturen før eller etter en safaritur, eller før de reiser hjem med fly om kvelden.

Hva vil du oppleve?
På turen får du besøke en lokal økologisk og Fair Trade kaffegård i landsbyen Nkoaranga, 25km øst for Arusha. Gjestehuset vårt ligger også i samme landsby. Gården er en av gårdene i Aranga Coffee Group, som Wild Tracks kjøper kaffen sin fra. Aller først vil en lokal guide vise deg landsbyen og fortelle om dens historie. Du får se den eldste lutherske kirken i Mt. Meru, besøke en barne- eller ungdomsskole, og på veien til kaffegården vil du kunne se mange små shambaer (gårder), hvor folk dyrker bananer, mais, bønner og andre grønnsaker og frukt.

Gården du besøker er også Aranga Coffee Group sitt ”nursery” for nye kaffetrær. Du kan se og lære forskjellen på økologisk og tradisjonell kaffedyrking, og se prosessen fra unge kaffetrær til modne bær.

Etter dette går turen ned til huset til Wild Tracks-familien. Her blir du invitert på en stor Tanzaniansk lunsj i hagen. Da kan du smake de tradisjonelle rettene chapati, ugali, stekt banan, ris, spinat, salat, geitekjøtt og sesongens beste frukt.

Siste stopp på turen er kaffefabrikken. Her kan du få smake ferskbrent kaffe mens du får se hvordan kaffen blir brent, malt og pakket. Du får med deg en pose hjem med den kaffen du likte best, og har også mulighet til å kjøpe mer kaffe og andre tanzanianske suvenirer.

Prisen inkluderer
- Henting med bil der du er
- Gåtur gjennom landsbyen
- Guidet tur på kaffegård
- Omvisning i kaffefabrikken
- Besøk på lokal barne-/ungdomsskole
- Se den eldste kirken i Mt. Meru-området
- Hjemmelaget tanzaniansk lunsj
- En pose fersk kaffe av valgfri type
- En flaske vann
- Betaling for lokal guide
- Donasjon til stedene som blir besøkt

Pricer:
5 personer eller flere: 43 USD per person
4 personer i gruppen: 48 USD per person
3 personer i gruppen: 60 USD per person
2 personer i gruppen: 70 USD per person
1 person: 120 USD

Jobbe på kaffegård?
Har du lyst til å lære enda mer om kaffedyrking og om Tanzania? Da kan du bo i vårt gjestehus i landsbyen og hjelpe til som frivillig på en av kaffegårdene. Ta kontakt, så hjelper vi deg å arrangere et opphold.